Actually laksa ni hat tak habis, masa i olls buat laksa penang. So dari membazir tak perlu buang..i olls olah jadikan cucur..wallah nyummy..
Bahan yang diperlukan :
- Laksa. Laksa dipotong supaya laksa ni tak panjang2. [Laksa ni i olls guna laksa beras kering brand EKA..yang telah pun direbus]
- Sosej ayam. [Terpulang kalau u olls nak derhaka; U olls boleh pelbagaikan atau gantikan sosej ayam tadi dengan isi ayam/udang/ isi ketam]
- Lobak merah. [Dipotong dadu / kecil]
- Sedikit tepung gandum.
- 1 Biji Telur
- Sedikit Garam.
- Minyak Masak untuk menggoreng [Boleh diangkat setelah cucur bertukar warna keemasan; I olls suka ada rasa garing sedikit 😊
Cucur ni boleh dimakan bersama Sos Cili.
Rasanya rangup..lembut dan tasty..
Rasanya rangup..lembut dan tasty..
So kalau ada anak yang tak makan sayur tuh, u olls boleh la guna trik cucur nih.. anak-anak insha Allah suka.
Resepi ni boleh juga disediakan untuk juadah sarapan pagi..
Dapp
ReplyDeleteAha sedap...
Delete