Sep 12, 2020

Nak Tahu Resepi Cucur Labu Meletop Sedap ?

Hari ini nak berkongsi resepi Cucur Labu Meletop Sedap untuk 2 orang makan. Cucur labu ni i olls cecah sambal kicap..meletop perginya..wallah..nyumi..
Caranyanya hampir sama je dengan cucur or jemput-jemput bawang..Cuma bahan utama yang digunakan adalah labu.
Sukatan tepat tak ada sebab i olss agak-agak je 😊

Bahan-Bahan:
1. Sedikit Labu 
2. Tepung Gandum..i olls guna cap ros..
3. Sedikit Garam
4. 1/2sudu kecil Soda bikabonat
5. 1/2 sudu kecil gula. 
6. Minyak untuk menggoreng

Cara-cara:
1. Rebus labu sehinga mendidih dan labu masak /lembut. 
2. Labu yang masak dilenyek
3. Tepung gandum diayak dan masukkan soda bikarbonat, garam dan gula.
4. Akhir sekali Masukkan labu yang dilenyek dalam adunan tepung..tambah sedikit air, dari rebusan labu tadi..hinga doh sebati tidak terlalu cair. Psst Tips.. jika cair tambah tepung.
5. Seterusnya goreng..dan ngap..

Cucur ini boleh terus dimakan atau dicecah bersama sambal kicap..
Taraaa...boleh dibuat sarapan pagi atau minum petang.Selamat mencuba..

Cucur Labu



No comments:

Post a Comment